05.01.2024, 20:01

Путін видав наказ про присвоєння українським дітям громадянства Росії: до чого це може призвести

Марина Гончар | Всі новини автора
путин

Учора, 4 січня, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав наказ "Про визначення окремих категорій іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звертатися із заявою про прийом до громадянства Російської Федерації". Цей документ розглядається як спроба "юридичної депортації" українських дітей, які залишилися без піклування батьків чи є сиротами.

Про це сьогодні повідомив Дмитро Лубінець, передає Час Пік із посиланням на його офіційний ]]>ТГ-канал]]>.

У тексті наказу вказано, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які є громадянами України, можуть отримати громадянство Російської Федерації за особистим рішенням Путіна без врахування всіх або окремих вимог федерального законодавства. Заяву про вступ у таке громадянство можуть подати керівники російських організацій, в які влаштовано під нагляд дитину.

Неабиякою є та обставина, що при заповненні анкети не вказується інформація про місце проживання заявника чи його контактні дані. Зазначається лише адреса та контакти за місцем роботи заявника, що створює загрозу того, що дитина може зникнути в будь-який момент.

Цей крок здається спробою депортації українських дітей, які перебувають у російських закладах чи сім'ях під опікою. За цим "громадянством" може слідувати усиновлення їх як російських громадян, а потім зміна їхніх персональних даних.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вживе всіх необхідних заходів для реагування як на внутрішньому рівні, так і на міжнародній арені. Ця спроба переведення дітей з однієї національної групи в іншу є однією з ознак геноциду та порушенням прав людини.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Кадиров пообіцяв віддати українських полонених за зняття санкцій зі своїх родичів, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк