05.01.2024, 23:28

У Швейцарії схвалили капсульну машину для самогубств: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
капсула

Швейцарія стала місцем для революційного підходу до евтаназії, де створено та схвалено капсульну машину для самогубств. Лікар і засновник групи прихильників евтаназії Exit International Філіп Нічке розробив капсулу.

Інноваційний метод евтаназії ґрунтується на використанні інертного газу, а саме азоту, повідомляє Час Пік.

Вона виготовлена з використанням технології 3D-друку, що надає людям можливість померти "мирним та надійним" способом, без застосування ліків.

Капсула створена таким чином, щоб людина, яка бажає завершити своє життя, могла це зробити під суворим контролем. Шляхом різкого зниження кисню всередині капсули людина може швидко увійти до стану церебральної гіпоксії, що призведе до втрати свідомості та смерті протягом 30 секунд.

Засновник проєкту вважає, що використання азоту викличе ейфорію у людини перед втратою свідомості, роблячи її останніми хвилинами щасливими.

Швейцарська влада схвалила використання капсули, зазначивши, що вона відповідає законодавству країни щодо евтаназії. Однак це рішення викликало різноманітні реакції у суспільстві, порушуючи етичні питання щодо права на вибір закінчення власного життя та втручання людини у процес смерті.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: РФ почала обстрілювати Україну ракетами, поставленими Північною Кореєю: що кажуть у США

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк