09.01.2024, 17:22

Наймолодший в історії: у Франції призначили нового прем'єр-міністра

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 9 січня, президент Франції Еманюель Макрон призначив прем'єр-міністром країни 34-річного Габріеля Атталя. Він – наймолодший глава уряду за всю історію країни.

Про це повідомляє BFM TV, передає Час Пік.

"Я знаю, що можу розраховувати на вашу енергію та відданість справі реалізації оголошеного мною проєкту переозброєння та регенерації", - написав у Twitter Макрон.

Атталь став наймолодшим главою уряду у П'ятій Республіці. Раніше він обіймав посаду міністра освіти.

Новообраний прем'єр відзначився низкою популярних рішень. Серед них – заборона носіння сукні-абая у школах, проактивна політика проти шкільного булінгу, кінець єдиної середньої школи тощо.

Атталь спочатку був членом Соціалістичної партії, але пізніше приєднався до центристської партії Макрона, нині відомої як "Відродження". До того, він є одним із небагатьох міністрів, які залишилися в кабінеті після переобрання Макрона у 2022 році.

Раніше прем'єром Франції була Елізабет Борн. Напередодні подала прохання про відставку з посади прем'єра, яку ухвалив президент. Борн обіймала цю посаду з травня 2022 року.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: