14.01.2024, 12:35

Світ готується до нової загадкової пандемії "Хвороба X": що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапро

Під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі планують обговорити можливу пандемію через невідому "Хворобу Х", жертвами якої можуть стати близько 50 млн людей.

Про це йдеться в анонсі на ]]>сайті ]]>економічного форуму, передає Час Пік.

Загадкова хвороба стане частиною порядку денного на зустрічі ВЕФ у Давосі, яка відбудеться у швейцарському місті з 15 по 19 січня 2024 року. На нараді буде розглянуто заходи, необхідні для підготовки охорони здоров'я до численних майбутніх викликів.

Стверджується, що зустріч, яка безпосередньо стосується нової хвороби, призначено на 17 січня. Участь у діалозі мають узяти глави ВООЗ, а також член виконавчого комітету ВЕФ у Женеві Шьям Бішен.

Крім цього, на зустрічі будуть заступник голови Apollo Hospitals Enterprise Пріта Редді, міністр охорони здоров'я Бразилії Нісія Тріндаде Ліма і голова ради директорів AstraZeneca Мішель Демаре.

"З огляду на нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що невідома "хвороба X" може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні, щоб підготувати системи охорони здоров’я до численних майбутніх викликів", - йдеться у повідомленні.

З доповіддю виступатимуть міжнародні експерти, зокрема голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус. Фахівці збираються обговорити потенційні ризики та заходи протидії у боротьбі із новою хворобою. 

Додамо, що, відповідно до термінології ВООЗ, хвороба X - найменування теоретичного невідомого патогену, здатного викликати епідемію або пандемію. Термін був ухвалений у лютому 2018 року для переліку патогенів та захворювань, що вимагають термінової розробки ліків або способів лікування.

За словами експертів у галузі охорони здоров'я, така епідемія «вже на підході» та її жертвами можуть стати близько 50 млн осіб.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також:

Військовозобов'язані чоловіки мають право на виїзд за кордон за наявності дозволу від ТЦК - ДПСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: