27.01.2024, 15:48

У ЦНС розповіли, як керівництво РФ обмануло в’язнів, завербованих у загони "Шторм Z"

Віктор Білий | Всі новини автора

Російське керівництво обмануло в’язнів, завербованих у загони "Шторм Z", не виплативши їм обіцяні кошти та не видавши документів про зняття судимості.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), передає Час Пік.

Більшість ув'язнених, які воювали у складі загонів "Шторм Z", не отримали виплат, які їм обіцяло Міністерство оборони РФ, а також документів про зняття судимості.

"Так, йдеться як про зарплату, так і про виплати за поранення чи інвалідність, отриману внаслідок участі у бойових діях", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, як зазначає ЦНС, самі "контракти" на службу в "Шторм Z", як виявилося, насправді нерідко полягали не з Міноборони Росії, а з так званим "головою ДНР" про "участь у добровільному формуванні".

"Тобто юридично ці ув'язнені навіть не є військовослужбовцями ЗС РФ, що не дає їм права на будь-які соціальні та фінансові гарантії", - йдеться у повідомленні.

Раніше було ]]>опубліковано]]> розслідування Російської служби Бі-бі-сі, в якому стверджувалося, що російські в'язні, які поїхали воювати проти України, замість помилування від президента Володимира Путіна отримують тепер умовне звільнення, а служити їм належить замість пів року до кінця війни.

За даними, які Бі-бі-сі аналізує разом із "Медіазоною" та командою волонтерів, станом на 23 січня на війні проти України загинули понад вісім тисяч ув'язнених. Більше тисячі з них воювали у загонах "Шторм Z" чи "Шторм V".

Читайте також:

Російський суд виніс вирок терористу Гіркіну: подробиці

На ВОТ Донеччини Росія обіцяє гуманітарну допомогу пенсіонерам в обмін на одну "умову"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк