30.01.2024, 20:49

У росіян стався масштабний збій у роботі інтернету: "Лягли" сайти в домені RU

интернет

Росіяни скаржаться на збої в роботі інтернету в ряді операторів, а також на проблеми з доступом до деяких сервісів та сайтів. Відомо, що в доменній зоні RU відбулася "масштабна поломка".

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

"У Рунеті зараз збоять сотні сервісів і сайтів. На даний момент користувачі скаржаться на проблеми з доступом до сайтів великих банків, маркетплейсів та інших сервісів, що часто використовуються росіянами", - йдеться в повідомленні.

У соцмережах росіяни масово скаржаться, що не відкриваються найпопулярніші сайти в доменній зоні RU.

Серед ресурсів, з доступом до яких виникли проблеми, користувачі називають "Яндекс", "ВКонтакте" та "Ozon". Крім того, є скарги на роботу сайтів великих банків та маркетплейсів.

Проблеми з доступом до українських сайтів виникають і у користувачів за кордоном.

"Все зламалося, у мене працює виключно телеграм. Якщо перестане працювати і він - настане довгоочікуваний цифровий детокс. На краще!" – написала у Телеграм пропагандистка Ольга Скабеєва.

Як пояснюють російські ресурси, стався збій DNSSEC - це набір розширень протоколу DNS, покликаного гарантувати достовірність та цілісність даних у мережі. Завдяки йому в доменній зоні RU гарантується виключення можливості підміни IP-адреси в результаті атак.

Читайте також: Білий дім розглядає можливість удару по Ірану, - Bloomberg

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк