06.02.2024, 09:36

США мають намір подвоїти виробництво артилерійських снарядів для передачі Україні

снаряды

До жовтня 2024 року американська армія має намір подвоїти виробництво артилерійських снарядів для використання в Україні.

Про це заявив начальник відділу закупівель армії США Даг Буш, передає Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

Виробництво 155-мм артилерійських снарядів у США має зрости з 28 тисяч у жовтні минулого року - останнього місяця, за який були опубліковані точні цифри, - до приблизно 37 тисяч у квітні та близько 60 тисяч у жовтні 2024 року. Потім армія сподівається швидко збільшити виробництво у 2025 році - трохи менше 75 тисяч снарядів у квітні та до 100 тисяч у жовтні.

"Це заплановане збільшення частково пов'язане з новим заводом, який армія будує в Техасі і який матиме абсолютно новий спосіб виробництва снарядів, використовуючи нові технології, які ми ніколи не використовували раніше", - розповів Буш.

Доступність боєприпасів, особливо великих артилерійських снарядів калібру 155 мм, не дозволяє Україні зрівнятися з РФ за обсягом вогню. Наразі українські війська випускають близько 2 тисяч снарядів на день, що становить приблизно одну п'яту частину від російського обсягу.

За словами Буша, масове використання таких боєприпасів як 155-міліметрові снаряди може змусити США переглянути питання про те, скільки їм необхідно мати власних запасів.

"Якщо збільшення запасів - це спосіб знизити ризик затяжного звичайного конфлікту, то на це потрібно звернути увагу", - додав чиновник.

Читайте також: В ЄС знайшли спосіб збільшити постачання боєприпасів Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: