11.02.2024, 10:27

У РФ набирають обертів протести родичів мобілізованих, - ISW

протесты против мобилизации в рф

У різних регіонах РФ активізувалися протести родичів мобілізованих. Кремль усіляко намагається придушити подібні рухи напередодні "виборів президента".

Про це ]]>повідомляє]]> Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Зокрема, 10 лютого російські опозиційні видання оприлюднили кадри, на яких члени громадського руху "Шлях додому" покладають квіти та збираються біля пам'ятників у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі. Вони закликали демобілізувати своїх родичів.

Крім того, члени руху відвідали передвиборчий штаб кандидата в президенти РФ Владислава Даванкова в Москві і передали його команді листи із закликом до демобілізації.

В ISW звертають увагу на те, що минулого тижня Кремль намагався піддати цензурі протест членів "Шлях додому" біля могили Невідомого солдата в Москві та на сусідній Манежній площі.

"ISW продовжує вважати, що цензурування та дискредитація владою громадського руху "Шлях додому" наголошують на відчайдушному прагненні Кремля припинити діяльність цих рухів, особливо напередодні президентських виборів у Росії в березні 2024 року", - зазначають аналітики.

Читайте також: Затримують на блокпостах або при отриманні паспорта РФ: на Луганщині окупанти проводять мобілізацію населення "під прикриттям"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк