10.03.2024, 14:24

Про капітуляцію України не йшлося: У Ватикані пояснили скандальну заяву Папи Римського про "білий прапор"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ічсву

Керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні прокоментував резонансну заяву Папи Римського про "білий прапор" та необхідність мирних переговорів з Росією. В канцелярії зазначили, що понтифік мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише діалог шляхом переговорів.

Про це, з посиланням на ]]>Vatican News]]>, передає Час Пік.

"Папа вживає термін "білий прапор" і у відповідь використовує запропонований інтерв'юером образ, щоб позначити ним припинення військових дій, перемир'я, досягнуте завдяки відвазі переговорів", – пояснив він.

Представник Ватикану додав, що далі у цьому інтерв’ю, говорячи про інший конфлікт, але "маючи на увазі будь-яку військову ситуацію", Папа чітко заявив: "Переговори ніколи не є капітуляцією".

За його словами, Папа підтвердив свою "глибоку прихильність" до українського народу і закликав усі сторони "створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру".

Нагадаємо, що свої коментарі Франциск зробив в інтерв'ю, записаному минулого місяця для швейцарської телерадіокомпанії RSI. Агентство Reuters отримало стенограму інтерв'ю і часткове відео. Саме інтерв'ю вийде в ефір 20 березня.

Читайте також:

"Активно вікна міняють і двері виламують": Очевидці розповідають про "ремонти" у Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк