26.04.2024, 07:56

У США висловилися щодо припинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

госдеп сша

Державний департамент США вважає, що Україна має право визначати свою політику щодо надання консульських послуг для чоловіків, які перебувають за кордоном.

За словами офіційного представника дипломатичного відомства США в Брюсселі Деніела Сайзека, надання консульських послуг для українських чоловіків за кордоном - "складне питання", передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"Складне питання, що робити з чоловіками, які зараз поза Україною. Але уряд України має право визначати свою політику. Немає жодного рішення чи позиції досі від уряду США - допомагати чи не допомагати Україні в цій галузі", - сказав представник Держдепартаменту.

Сайзек також зазначив, що доля громадян України - насамперед її справа, і українському уряду слід "уважно діяти з цього питання".

"Зрозуміло, що потрібні люди для ЗСУ, щоб захищати країну... Це складне питання і важко сказати. Важливо, що Європа, і до певної міри США теж, - вітали українців, які вирішили, що їм та їхнім сім'ям треба було виїхати з Україна, і це була ще одна важлива частина підтримки Європи", - сказав Сайзек.

Він додав, що уряду України потрібно серйозно вивчати ситуацію, а уряд США поважає право уряду України визначати свою політику.

Читайте також: Литва заявила про готовність повернути українців призовного віку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк