20.05.2024, 18:30

Остін анонсував стабільне надання Україні допомоги "тиждень за тижнем": подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вук

Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив, що Україна побачить стабільний процес надання американської допомоги тиждень за тижнем. 

Про це він сказав 20 травня під час відкриття засідання Контактної групи з питань оборони України, передає Час Пік.

Остін заявив, що у наступні пакети ввійдуть бронебійні системи Javelin та AT4, а також броньовані машини, важливі для поновлення арсеналу України.

Він підкреслив, що забезпечення України протиповітряною обороною є ключовим питанням для Контактної групи, а тому закликав союзників ще раз оцінити свою здатність допомогти в цій сфері.

Міністр оборони США наголосив на хоробрості українського війська та тому, що Збройні Сили України ефективно використовують надані міжнародними союзниками спроможності.

"Безпекова допомога, яку ми швидко доставляємо Україні, змінить ситуацію в цій битві", – підсумував Остін.

Загалом союзники по групі в форматі "Рамштайн" зобов'язалися надати Україні оборонну допомогу на суму $95 млрд, акцентував Остін.

Він також наголосив, що завдяки новому фінансуванню для України, яке Конгрес США затвердив у квітні, США продовжать затверджувати значні пакети безпекової допомоги для України.

"І ви побачите стабільний потік американської допомоги Україні тиждень за тижнем", – сказав він.

Він нагадав, що на початку травня американський президент Джо Байден оголосив про додатковий пакет на суму $400 млн на початку цього місяця. І це допоможе Україні захистити Харків та інші прифронтові райони, які знову опинилися під російською загрозою.

"Кремлівські сили намагатимуться просунутися далі в наступні тижні, прагнучи створити буферну зону вздовж кордону з Україною", – поділився Остін своїми оцінками.

Читайте також:

Ще одна країна підтримала відправлення західних військ до України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк