08.06.2024, 19:42

Напад на прем’єрку Данії: подробиці інциденту

рполод

У суботу, 8 червня, скасовано всі офіційні заходи за участі прем'єр-міністерки Данії Метте Фредріксен. В результаті нападу вона отримала травму шиї. 

Про це повідомляє видання ]]>The Guardian]]> з посиланням на заяву офісу прем’єр-міністра Данії, передає Час Пік.

Очільниця данського уряду, отримала легку травму шиї після завданого їй удару. Жодних інших пошкоджень не виявили, проте чиновниця знаходилася у шоковому стані.

"Прем'єр-міністерка мала сьогодні, 8 червня, взяти участь у кількох заходах у Херлеві, Рьодовре, Роскілле, Хольбеку та Слагельсе. Але через інцидент вона їх скасувала", - йдеться в повідомленні.

Свідки нападу інформують, що невідомий чоловік сильно штовхнув прем’єр-міністерку. За даними поліції, під час інциденту в Култорветі нападник перебував під впливом наркотиків і алкоголю. Мотиви його вчинку не розголошують.

В обвинуваченні йдеться, що нападник вдарив прем'єр-міністерку стиснутим кулаком по правому передпліччю, що є насильством проти державного службовця.

Крім того, обтяжуючою обставиною є те, що насильство сталося через заяви Метте Фредеріксен у публічних дебатах, вважає поліція Копенгагена.

Нападник, який є громадянином Польщі й проживає в Данії з 2019 року, не визнає себе винним.

Відомо, що о 13:00 за місцевим часом 39-річного чоловіка повинні були доставити до муніципального суду Копенгагена для допиту та призначення йому запобіжного заходу.

Прокурор запросив 26 днів ув'язнення, суддя ж вважає, що достатньо 12 днів.

Нагадаємо, невідомий напав на Метте Фредеріксен, коли вона була у центральній частині данської столиці  Копенгагена. За останній час це вже другий напад на високопоставленого чиновника в країнах Європи. Даний інцидент шокував європейських політиків.

Читайте також:

Польські фермери знову хочуть заблокувати кордон на одному із КПП: деталі від ДПСУ

Як відстрочити старіння? Антивікова косметика Biotrade

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк