10.06.2024, 17:58

На сьогодні участь у Саміті миру підтвердили 90 держав, включно з міжнародними організаціями

ваппаопо

Станом на 10 червня свою участь у Глобальному саміті миру підтвердили 90 країн та міжнародних організацій, метою якого є прокласти шлях до миру в Україні.

Даними поділилася президентка Швейцарії Віола Амгерд, з посиланням на ]]>The Washington Post]]>, передає Час Пік.

За її словами, приблизно половина країн буде представлена ​​на саміті на рівні глав держав чи урядів. Крім того, на зустріч приїдуть "кілька" лідерів міжнародних організацій.

"Дев'яносто держав і організацій зареєструвалися для участі в переговорах, які відбудуться на курорті поблизу центрального міста Люцерн 15-16 червня, приблизно половина з них - з Південної Америки, Азії, Африки та Близького Сходу, повідомила Швейцарія", – йдеться у матеріалі.

Усього Швейцарія надіслала понад 160 запрошень. Глава держави зазначила, що поточна кількість учасників "не є розчаруванням", а остаточний список очікується до п'ятниці.

Росію не запрошено на саміт, однак уряд Швейцарії зазначив у заяві, що конференція наступними вихідними працюватиме над "спільним визначенням дорожньої карти" щодо того, як у майбутньому залучити як Україну, так і Росію до мирного процесу.

У порядку денному конференції також є ядерна безпека, гуманітарна допомога та продовольча безпека.

Міністр закордонних справ Ігнаціо Кассіс наголосив що існує явна "зацікавленість" у зриві переговорів, але уникнув відповіді на питання, хто стоїть за атаками, коли його запитали, чи причетна до них Росія.

Читайте також:

У Польщі пролунав вибух на оборонному підприємстві: загинув 59-річний чоловік

New Leaf розширює можливості: онлайн-консультації сімейного психолога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк