16.06.2024, 10:57

У СІЗО російського Ростова ув'язнені захопили охорону в заручники (фото, відео)

Оксана Мовчан | Всі новини автора
рол

У російському Ростові-на-Дону група в'язнів полонила двох співробітників СІЗО. У бік ростовського СІЗО висунувся ОМОН.

Інформація про це почала з’являтися у різних Telegram-каналах, передає Час Пік.

У Ростові-на-Дону група ув'язнених взяла в заручники співробітників місцевого СІЗО № 1. У зв'язку з цим по тривозі піднято особовий склад МВС та Росгвардії, співробітників озброюють та відправляють до СІЗО.

Шестеро обвинувачених, які перебували у слідчому ізоляторі, вибили шибки у своїй камері й проникли в чергову частину. Там вони взяли в заручники двох співробітників. За даними ЗМІ, у заручниках нібито перебувають начальник оперативного управління підполковник Олександр Б. та молодший інспектор чергової служби СІЗО 1.

Особовий склад МВС і Росгвардії піднято по тривозі. Наразі у бік СІЗО висунувся ОМОН. Тривають переговори, про штурм поки не йдеться.

За попередньою інформацією, злочинці вимагають машину, зброю та можливість виїхати з ізолятора. І тоді вони готові відпустити заручників.

У ЗМІ назвали імена в'язнів, які захопили ростовське СІЗО. Більшість з них засуджені за статтями про тероризм. Вони підтвердили, що є членами ІДІЛ і кажуть, що захоплення заручників не було спонтанним. Терористи записали кілька відеоповідомлень. 

Читайте також:

Румунія не пустила делегації Росії та Білорусі на Парламентську асамблею ОБСЄ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк