15.06.2024, 21:29

Румунія не пустила делегації Росії та Білорусі на Парламентську асамблею ОБСЄ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапаорл

Румунська влада відмовилась видати візи російській і білоруській делегаціям для участі в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ. Сесія ПА ОБСЄ відбудеться в Румунії з 29 червня по 3 липня.

Про це, з посиланням на румунський портал ]]>news.ro.]]>, передає Час Пік.

Заборона на в'їзд сесії ПА ОБСЄ стосується всіх членів російської та білоруської делегацій, включаючи парламентарів і технічний персонал. Таким чином, Румунія перекриває будь-яку можливість для представників цих країн брати участь у важливому міжнародному заході на своїй території.

"Влада Румунії вирішила не допустити делегацію РФ до участі в щорічній сесії ПА ОБСЄ. Цей захід буде застосовано до всіх членів делегації, парламентаріїв і технічного персоналу. Рішення також спрямоване проти Білорусі, яка підтримує війну, розпочату РФ", - наголосив речник МЗС Румунії Раду Філіп.

За словами Раду Філіпа, рішення румунської сторони базується на відомій і послідовній позиції Румунії щодо РФ, в контексті загарбницької війни, що триває проти України.

Організація з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) - найбільша у світі регіональна міжурядова організація з питань безпеки. Вона об'єднує 57 країн з Європи, Азії та Північної Америки. Серед учасників ОБСЄ є Росія, Білорусь та Україна.

Читайте також:

У Швейцарії стартував Саміт миру: що відомо про конференцію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк