17.06.2024, 22:29

У російському Ростові спалахнула пожежа на електропідстанції: частина міста без світла та води

рлордо

Увечері в неділю, 16 червня, в російському місті Ростов-на-Дону пролунав гучний вибух, який спричинив значні перебої в постачанні електроенергії та води в деяких районах міста. Інцидент викликав паніку серед мешканців та залишив багатьох без необхідних комунальних послуг.

За повідомленнями міських Telegram-каналів, вибух стався в районі Західного. Свідки чули три гучні вибухи, після чого вибухнула підстанція на перехресті вулиць Малиновського та Доватора. Це спричинило короткочасні перебої в постачанні електроенергії по всьому місту, передає Час Пік.

"На Західному було чути три гучні вибухи, потім вибухнула підстанція на Малиновського/Доватора і по всьому місту моргнуло світло. Також світло моргнуло в Батайську, Чалтирі та Новочеркаську", – йдеться у повідомленні.

Вибух спричинив значні перебої в роботі місцевих комунальних служб. У "Ростовводоканалі" підтвердили, що більшість мешканців міста залишилися без води. В організації пояснили це збоєм у роботі помпового обладнання через короткочасне відключення електроенергії.

У компанії "Ростовенерго" пояснили причину аварії. За їх словами, на територію електропідстанції вітер заніс пакувальну плівку з сусіднього будівельного майданчика. В результаті сталося короткочасне перекриття ізоляторів, яке спричинило яскравий спалах. Зараз на місці працюють електрики та пожежники, але остаточна причина аварії поки що невідома.

На момент публікації офіційні представники російської влади не надали коментарів щодо ситуації.

Читайте також: 

Вночі БПЛА атакували три області РФ: перші подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: