19.06.2024, 09:32

ЗСУ атакували російські нафтобази ракетами "Нептун": звіт ISW

У ніч із 17 на 18 червня Збройні сили України (ЗСУ) здійснили удари по російських нафтобазах у Ростовській області та Краснодарському краї, використовуючи ракети "Нептун" вітчизняного виробництва.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

За інформацією, наданою ВМС України, це вже другий випадок застосування протикорабельних ракет "Нептун" щодо наземних цілей на території Росії.

Аналітики ISW припускають, що атаки були спрямовані на нафтовий термінал ТОВ "Югнафтохімтранзит" у портовому містечку Чушка в Краснодарському краї. За свідченням місцевих жителів, внаслідок удару виникла пожежа, яка пошкодила трубопровід та ділянки з інженерним та технічним обладнанням.

Російська влада не підтвердила факт удару. Міністерство оборони Росії 18 червня заявило, що російські військові перехопили українську ракету "Нептун" у невстановленому районі 17 червня.

Джерела в Службі безпеки України (СБУ) повідомили українські ЗМІ, що українські сили також завдали ударів з безпілотників по нафтових терміналах "Азовська" та "Азовнафтопродукт" у місті Азов Ростовській області. Геолокаційні відеозаписи показують, що пожежа тривала в ніч з 17 на 18 червня і протягом усього дня 18 червня.

Влада Ростовської області підтвердила, що в результаті ударів спалахнули резервуари з нафтою. Джерела в СБУ заявили, що на цих нафтобазах розташовано 22 резервуари.

За даними Кримської служби Радіо Свобода, через ці нафтобази проходить до 60 тонн нафтопродуктів на місяць і вони можуть одночасно вміщувати до 30 тисяч кубометрів нафтопродуктів.

 

Читайте також:

Нічна атака БПЛА: у Ростовській області горить чергова нафтобаза

Англійська для ресторану: корисні фрази та вирази

Алюміній в сучасному інтер'єрі: від функціональності до естетики

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк