22.06.2024, 22:55

Президент Польщі перебуває з офіційним візитом у Китаї

Президент Польши отправился с официальным визитом в Китай

Президент Польщі Анджей Дуда 22 червня прибув з офіційним візитом до Китаю. У ході візиту він, зокрема, планує обговорити війну в Україні.

Дуда візьме участь у літньому Всесвітньому економічному форумі в Даляні 25 червня та візьме участь у польсько-китайському економічному форумі у Шанхаї 26 червня. Про це ]]>повідомляє ]]>канцелярія президента Польщі, передає Час Пік.

24 червня Дуда зустрінеться з главою КНР Сі Цзіньпіном, а також з прем'єр-міністром Китаю Лі Цяном та головою постійного комітету китайського парламенту Чжао Лей. Основні теми розмови – безпека та економічні питання.

Перед відправленням до Китаю на брифінгу Анджей Дуда зазначив, що у цьому візиті дуже важливим буде політичний компонент.

"Цей візит дуже важливий для нашої безпеки в Європі. Ми знаємо, що Китай є наддержавою, знаємо, що він має дружні відносини не тільки з Білоруссю, але й з Росією, а Росія сьогодні є агресором в Україні. І це те, що я хотів би обговорити з Президентом Сі Цзіньпіном...

Ми маємо війну в Україні, а також гібридну атаку Білорусі на польський кордон, де білоруська влада вже три роки постійно штовхає нам мігрантів, змушуючи їх намагатися незаконно перетнути кордон...", - сказав Дуда.

Читайте також:

Кращі чохли для iPhone 15: захист та стиль

Тимчасовий захист українців у Польші у 2024 році

Вигідно вам – вигідно нам: розумна логістика SSK заощадить ваші гроші й час

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк