23.06.2024, 11:08

ЗСУ уразили пункт управління росіян у Бєлгородській області

Марина Гончар | Всі новини автора
зсу

Збройні Сили України завдали успішного удару по пункту управління мотострілецького полку російських окупаційних військ, розташованому в Бєлгородській області.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Цього разу Повітряні сили України діяли у тісній координації з іншими підрозділами Сил оборони. Пункт управління, який знаходився в населеному пункті Нехотіївка, був успішно уражений в результаті точного авіаційного удару. За результатами бойової операції, зафіксовано вибухи на місці цілі, що підтверджує успішність атаки.

Операція у Бєлгородській області є черговим доказом ефективності українських Повітряних сил у боротьбі з російськими окупаційними військами. Знищення пункту управління значно ускладнить координацію дій ворога та вплине на його бойові спроможності в регіоні.

За даними Генерального штабу, протягом доби з 22 на 23 червня втрати російських військ у війні проти України зросли на 1270 окупантів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила близько 534 360 солдатів. Крім того, було знищено 15 бойових броньованих машин та 61 артилерійську систему, що ще більше послаблює військовий потенціал окупантів.

Попередні дні також відзначилися успіхами українських захисників на воді. 21 червня захисники України потопили рекордну кількість човнів з російськими загарбниками – 12 човнів було відправлено на дно. Наразі уточнюється кількість терористів, які знаходились на борту цих човнів.

Ці успіхи ЗСУ демонструють не лише високу бойову підготовку та координацію українських військових, але й ефективність новітніх тактичних прийомів у протистоянні з агресором. Знищення критичних військових об'єктів ворога на території Росії свідчить про здатність ЗСУ завдавати ударів глибоко в тилу противника, що змушує російське командування переглядати свої стратегії та тактики ведення бойових дій.

Читайте також: Президент Польщі перебуває з офіційним візитом у Китаї

Портал новин України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк