29.06.2024, 07:19

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 150 млн доларів: що отримають ЗСУ

Марина Гончар | Всі новини автора
прлоржо

США відправлять Україні новий пакет військової допомоги вартістю 150 мільйонів доларів. Зокрема, ЗСУ отримають ракети-перехоплювачі для зенітно-ракетного комплексу ППО HAWK та артилерійські боєприпаси калібру 155 мм. 

Про це з посиланням на ]]>Reuters,]]> передає Час Пік.

Двоє американських чиновників на умовах анонімності повідомили агентству, що офіційно про новий пакет допомоги буде оголошено в понеділок.

"Адміністрація Байдена реагує на відчайдушні запити України щодо підтримки протиповітряної оборони, оскільки протягом останніх тижнів Росія атакувала з повітря українські енергетичні об’єкти", — пише Reuters.

Окрім ракет HAWK та артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, пакет включатиме інші боєприпаси та обладнання для підтримки потреб оборони України, додали джерела.

Пакет надійде від Presidential Drawdown Authority, механізму, який дозволяє президенту швидко передавати оборонні товари та послуги із запасів США для підтримки союзників.

Читайте також:

Нові високовольтні обладнання від Energy Community для НЕК "Укренерго": важливий крок до відновлення енергосистеми України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк