28.06.2024, 21:46

Нові високовольтні обладнання від Energy Community для НЕК "Укренерго": важливий крок до відновлення енергосистеми України

Марина Гончар | Всі новини автора
роложлж

НЕК "Укренерго" отримала нове високовольтне обладнання від Energy Community, яке стане важливим елементом у відновленні енергосистеми України після масованих російських ударів.

Про це повідомляє ]]>Укренерго]]>, передає Час Пік.

Шунтуючі реактори для підстанцій "Укренерго" вартістю 4,4 млн євро були передані сьогодні директором Секретаріату Енергетичного співтовариства Артуром Лорковським голові правління НЕК "Укренерго" Володимиру Кудрицькому. У церемонії також взяла участь заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Це високотехнологічне обладнання було придбано за кошти Ukraine Energy Support Fund, яким управляє Energy Community. Від початку повномасштабної війни Energy Community надала "Укренерго" допомогу на суму 34,2 млн євро. За ці кошти було придбано не тільки шунтуючі реактори, але й високовольтні трансформатори, акумуляторні батареї та спеціальну автомобільну техніку.

Шунтуючі реактори є критично важливими для регулювання напруги у високовольтній мережі, що є одним із ключових завдань для забезпечення стабільної роботи енергосистеми після масованих атак на інфраструктуру. Це обладнання допоможе значно підвищити надійність та стійкість енергомережі, що особливо важливо в умовах постійних загроз та пошкоджень, спричинених військовими діями.

"Ми щиро вдячні Energy Community за постійну підтримку та співробітництво. Завдяки Ukraine Energy Support Fund, яким управляє Energy Community, ми маємо змогу швидко відновлювати високовольтні об'єкти після обстрілів, здійснених росією, а також підготуватися до наступного опалювального сезону", – заявив керівник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Отримання цього обладнання є важливим кроком у процесі відновлення енергетичної інфраструктури України та забезпечення стабільного постачання електроенергії для мільйонів українців. Це також демонструє ефективність міжнародної співпраці у сфері енергетичної безпеки та підтримки України у важкий час.

Нагадаємо, що 27 червня українська енергосистема змушена була залучити додаткову аварійну допомогу з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини для забезпечення потреб споживачів. Це рішення стало необхідним через низку обставин, які суттєво вплинули на стабільність енергопостачання в країні. Згідно з інформацією Міністерства енергетики України, аварійна допомога була залучена не лише минулої доби, але й у нічні години 28 червня.

Читайте також:

Окупанти завдали ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі: один загиблий, багато поранених

Вибираємо речі для виписки малюка з пологового будинку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк