30.06.2024, 08:08

Масштабна нічна атака безпілотниками в кількох областях Росії: де палало

Марина Гончар | Всі новини автора
рф

У ніч проти 30 червня в кількох областях РФ пролунали численні вибухи, що спричинило активізацію систем протиповітряної оборони. За попередніми даними, йдеться про масовану атаку безпілотників, що викликала тривогу та занепокоєння серед місцевого населення.

Інформацію про події підтвердили як місцеві пабліки, так і офіційні представники влади, передає Час Пік.

У Брянській області сили протиповітряної оборони (ППО) стверджують, що вдалося збити чотири безпілотники літакового типу. "Інцидент" стався над Трубчевським районом. Влада запевняє, що постраждалих та руйнувань немає. Проте, місцеві мешканці повідомляють про значний рівень тривоги та страху через подібні атаки.

У Бєлгородській області атака безпілотників зафіксована у місті Грайворон. Місцева влада зазначає, що через невдалу роботу російської ППО пошкоджено будинок та автомобіль. У двох квартирах вибито вікна, а уламки безпілотника пошкодили один авто. На момент публікації інформація ще уточнюється, однак місцеві жителі переживають через можливі повторні атаки.

У Курській області про загрозу атаки безпілотників повідомляли ще пізно ввечері. Місцеві жителі писали про гучні вибухи у Черемисинівському, Щигрівському, Тимському, Солнцевському та Пристенському районах. У регіоні зафіксовано активну роботу систем ППО. Також у соціальних мережах з'явилася інформація про відсутність електроенергії на північному заході області, що ще більше підвищило рівень тривоги серед населення.

Масштабна нічна атака безпілотниками на кілька областей Росії порушила питання про ефективність систем протиповітряної оборони та підготовленість до подібних інцидентів. 

Нагадаємо, вночі на суботу, 29 червня, українські військові успішно відбили атаку російських безпілотників. Усі 10 "Shahed-131/136", які були спрямовані на різні регіони України, були знищені.

Читайте також: Меморандум із МВФ передбачає поступове підвищення тарифів на комуналку: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк