30.06.2024, 09:29

МЗС Ізраїлю відповіли на попередження Ірану щодо можливої операції в Лівані

Марина Гончар | Всі новини автора
ізраїль

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац рішуче відповів на нещодавнє попередження Ірану, яке було висловлене у зв'язку з можливою військовою операцією Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) проти угруповання "Хезболла" в Лівані. Іранська сторона застерегла про ймовірний початок "війни на знищення" у випадку ізраїльського наступу. Однак, Ісраель Кац запевнив, що такі погрози не змусять Тель-Авів відмовитися від своїх дій.

За інформацією, опублікованою на його офіційному акаунті в X, міністр закордонних справ Ізраїлю оцінив заяву Ірану, зроблену в ООН, як пряму загрозу. Іран попередив, що у випадку ізраїльського наступу на Ліван усі фронти опору будуть залучені в конфлікт, передає Час Пік.

"Сьогодні Іран погрожує знищити Ізраїль, якщо Ізраїль повністю відповість на атаки "Хезболли" з Лівану", - написав Кац. У відповідь на це, він заявив, що погрози Ірану щодо "війни на знищення" роблять сам Іран гідним знищення.

Ісраель Кац наголосив, що Ізраїль не терпітиме подальших атак з боку "Хезболли" і діятиме рішуче, якщо угруповання не припинить вогонь і не вийде з південного Лівану. Він підкреслив, що ізраїльські сили застосують усю свою міць, доки безпека не буде відновлена, а жителі не зможуть повернутися до своїх домівок.

"Режим, який загрожує знищенням, заслуговує на знищення", - написав він у своєму повідомленні.

Напруженість між Ізраїлем та "Хезболлою" значно зросла після початку військової операції ЦАХАЛ у Секторі Газа проти угруповання ХАМАС у жовтні минулого року. Відповіддю на масштабне вторгнення бойовиків ХАМАСу до Ізраїлю стала активізація ударів "Хезболли" по ізраїльській території з Лівану. Ізраїль, своєю чергою, відповідає ударами у відповідь.

Нещодавно стало відомо, що військове командування Ізраїлю затвердило плани наступу на Ліван у рамках протистояння з "Хезболлою". Міністр закордонних справ Ісраель Кац заявив, що у разі повномасштабної війни бойовики будуть повністю знищені, а Ліван зазнає значних руйнувань.

Читайте також: Масштабна нічна атака безпілотниками в кількох областях Росії: де палало

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк