12.07.2024, 19:31

У Росії заговорили про руйнування дамби Київської ГЕС та Канівського водосховища: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
рпаоо

МЗС РФ звинуватило Україну в плануванні руйнування дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища

Про можливі удари ]]>заявила ]]>офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Час Пік.

12 липня речниця Міністерства закордонних справ Російської Федерації, Марія Захарова, зробила гучну заяву на брифінгу, що викликала широку реакцію. Вона стверджує, що Україна планує зруйнувати дамби Київської ГЕС і Канівського водосховища, а потім звинуватити в цьому Росію.

Захарова звернула увагу на дослідження, проведені Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку Київського політехнічного інституту імені Сікорського. У своїй заяві вона зазначила, що центр вивчав можливі сценарії затоплення прилеглих територій унаслідок руйнування дамб каскаду Дніпра. За її словами, це дослідження не нове, оскільки у вересні та жовтні 2022 року цей же центр моделював наслідки прориву греблі Каховської ГЕС.

"Ми звернули увагу на повідомлення про дослідження так званим Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку Київського політехнічного інституту імені Сікорського можливих сценаріїв затоплення прилеглих територій унаслідок руйнування дамб окремих водосховищ каскаду Дніпра... Річ у тім, що у вересні й жовтні 2022 року цей центр уже моделював наслідки прориву греблі Каховської ГЕС", – заявила Захарова.

Захарова також стверджує, що греблю Каховської ГЕС було зруйновано через безперервні обстріли з боку Збройних Сил України влітку 2023 року. Вона переконана, що Україна планує аналогічну провокацію з іншою гідроелектростанцією.

"Абсолютно немає жодних сумнівів, що режим (Володимира) Зеленського планує чергову цинічну провокацію проти власного населення", – заявила Захарова.

Читайте також:

Росія намагалася вбити гендиректора Rheinmetall: США та Німеччина зірвали план

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк