13.07.2024, 22:45

Нинішньої підтримки України недостатньо, щоб відвоювати всю територію, захоплену РФ, - Петр Павел

Оксана Мовчан | Всі новини автора
лджшщшщг

Президент Чехії Петр Павел зробив важливу заяву щодо поточної підтримки України у її боротьбі з російськими окупантами.

Про це, з посиланням на ]]>Голос Америки]]>, передає Час Пік.

Він зазначив, що нинішнього рівня допомоги недостатньо, щоб Україна могла повністю відвоювати свою територію.

"Цього було б достатньо, якби рівень підтримки дозволяв Україні повністю відвоювати свою територію. На цей момент це нереально. Треба пам'ятати, з ким ми маємо справу", - сказав Павел.

Президент підкреслив, що Росія має значно більші ресурси порівняно з Україною, навіть враховуючи союзницьку допомогу, яку отримує Київ. За його словами, Україна зможе утримувати свою територію, і це вже буде великим успіхом у найближчому майбутньому. Однак наразі неможливо очікувати значних проривів на лінії фронту.

Павел також закликав міжнародну спільноту якнайшвидше переконати Росію у тому, що вона не зможе досягти значних успіхів на полі бою, змушуючи її сісти за стіл переговорів. Він наголосив на необхідності застосування усіх можливих політичних заходів та переконанні якомога більшої кількості країн у необхідності вирішення конфлікту відповідно до міжнародного права та принципів Статуту ООН.

Особливу увагу він приділив ролі Китаю у цьому конфлікті. Він зазначив, що необхідно зробити все можливе, щоб переконати Китай, що тісна співпраця з Росією не відповідає його інтересам. Створення тиску з боку Китаю на Росію для початку переговорів могло б мати значний вплив на розвиток подій.

На завершення президент Чехії підкреслив, що після початку переговорів позиція Заходу повинна полягати не у легалізації окупованих територій як російських, а у визнанні їх тимчасово окупованими, які ніколи не будуть визнані частиною Росії.

Це важливий сигнал, який має зміцнити міжнародну підтримку України та підкреслити неприйнятність агресії та окупації у сучасному світі.

Читайте також:

Підсумки зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Ірландії: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк