14.07.2024, 07:00

В США стався замах на Трампа: що відомо станом на зараз - фото, відео

Оксана Мовчан | Всі новини автора
впварап

На кандидата в президенти США Дональда Трампа скоєно замах під час мітингу передвиборчого мітингу в місті Батлер у штаті Пенсільванія.

Про це повідомили ]]>The Associated Press]]> та ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

Після звуків, схожих на стрілянину Трамп торкнувся свого вуха, а потім сів на землю. На його обличчі можна було помітити кров.

Секретна служба спішно вивела Трампа зі сцени та евакуювала з мітингу.

Передвиборчий штаб кандидата в президенти США повідомив, що політика оглянули у місцевій лікарні.

Через кілька годин у своїй соцмережі Трамп заявив, що поранений у верхню частину правого вуха та втратив багато крові. Але як зазначали його представники, він "у порядку" та його життю нічого не загрожує.

"Президент Трамп дякує правоохоронним органам і службам швидкого реагування за їхні дії під час цього жахливого акту. Він почувається добре, його обстежують у місцевому медичному закладі", – наголосив представник передвиборчого штабу Стівен Чунг.

За інформацією низки американських ЗМІ, стрілець, який вистрілив у Трампа, ймовірно, був на даху за межами місця проведення мітингу. Як повідомляється, його вбили співробітники Секретної служби.

Крім того, відомо про одного загиблого на мітингу, який загинув, швидше за все, від пострілу стрільця. Також повідомляється про ще одного тяжко пораненого.

Слідство у справі про спробу вбивства Трампа вестиме Федеральне бюро розслідувань. 

За словами генерального прокурора США Мерріка Гарланда, розслідування також проводять AFT, прокуратура Західного округу Пенсільванії та відділ національної безпеки Міністерства юстиції.

Читайте також:

Нинішньої підтримки України недостатньо, щоб відвоювати всю територію, захоплену РФ, - Петр Павел

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: