16.07.2024, 19:08

Роберту Мецолу переобрали президенткою Європарламенту

Марина Гончар | Всі новини автора
мсррплрл

Сьогодні, 16 липня, відбулося голосування за президента Європарламенту. Більшістю голосів було переобрано Роберту Мецолу.

Про це, з посиланням на повідомлення Європарламенту у ]]>Twitter ]]>та ]]>Le Figaro]]>, передає Час Пік.

Роберта Мецола, видатний мальтійський політик, була переобрана на посаду президентки Європейського парламенту. Це значне рішення підтверджує її лідерські якості та підтримку з боку європейських депутатів. Переобрання Мецоли відбулося з переконливою підтримкою – за неї проголосували 562 депутати проти лише 61, що свідчить про високий рівень довіри до її роботи та бачення майбутнього Європи.

Мецола продовжить свою роботу на цій посаді ще протягом двох з половиною років, що дозволить їй реалізувати свої амбітні плани щодо розвитку Європейського Союзу. Вона стала третьою жінкою, яка очолила Європейський парламент, показуючи тим самим прогрес у питанні гендерної рівності в політичних інституціях ЄС.

Вона відома своєю активною підтримкою України. Вона неодноразово відвідувала цю країну, демонструючи солідарність і підтримку в умовах триваючого конфлікту. Її позиція щодо України здобула їй велику повагу як в Європарламенті, так і серед українських громадян.

Мецола є членом Націоналістичної партії Мальти (PN) та Європейської народної партії (ЄНП). Вона обіймає посаду президента Європейського парламенту з січня 2022 року, коли вона вперше була обрана на цю високу посаду. Її перший термін відзначився ефективним керівництвом та значними досягненнями у сфері законодавства та міжнародних відносин.

Президент Європарламенту прагне продовжувати свою роботу, спрямовану на зміцнення єдності та співпраці серед країн-членів ЄС, а також на підтримку демократичних цінностей та прав людини у всьому світі.

Її переобрання є важливим кроком на шляху до забезпечення стабільності та розвитку Європейського Союзу в майбутньому.

Президент Володимир Зеленський привітав Мецолу з переобранням на посаду голови Європарламенту.

"Високо ціную особисту участь президентки Мецоли в підтримці України, а також її непохитну відданість захисту людей і відстоюванню нашого європейського способу життя. З нетерпінням чекаю на продовження нашої тісної співпраці задля якнайшвидшого відновлення справедливого миру", - написав він у Twitter.

Читайте також:

У РФ восени готуються закрити кордони: що стало відомо британській розвідці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк