16.07.2024, 13:19

У РФ восени готуються закрити кордони: що стало відомо британській розвідці

рф закроет границы

Уряд РФ розробляє систему запобігання виїзду з країни потенційних призовників до лав російської армії та тих, хто вже мобілізований.

Про це ]]>повідомляє]]> британська розвідка, передає Час Пік з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в X (Twitter).

У зведенні відомства зазначається, що 11 липня російська незалежна медіа-організація "Медуза" повідомила, що уряд РФ впроваджує "систему обміну інформацією" між міністерством оборони та ФСБ для передачі докладної інформації про потенційних призовників до прикордонної служби ФСБ з метою не допустити їх втечі з країни. Система має бути повністю функціональною до осені 2024 року.

За даними британської розвідки, щороку РФ мобілізує понад 250 осіб для проходження одного року обов'язкової військової служби.

"Сотні тисяч жителів Росії залишили країну після оголошення часткової мобілізації в 2022 році, і вони були непропорційно сконцентровані серед молодих та високоосвічених людей, що вплинуло на ринок праці. Впровадження цієї системи, ймовірно, покликане запобігти повторенню цього в меншому масштабі під час щорічного призовного циклу та у разі подальшої хвилі мобілізації", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також: У Курській області після атаки БПЛА горить завод низьковольтної апаратури

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк