21.07.2024, 22:34

Байден оголосив про вихід із президентських перегонів: подробиці

байден

Президент США Джо Байден оголосив про рішення зняти свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів. Це стало несподіванкою для багатьох, оскільки до цього часу він планував боротися за переобрання.

Відповідну заяву було опубліковано на його сторінці у соцмережі ]]>Х]]>, передає Час Пік.

У своєму зверненні Байден зазначив: "Хоча я і мав намір домагатися переобрання, вважаю, що в інтересах моєї партії й країни я повинен відмовитися від висування і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків президента протягом терміну, що залишився".

Він підкреслив, що прийняв це рішення після ретельних обговорень із сім'єю, радниками та партійними лідерами.

Байден додав, що найближчими днями звернеться до нації й більш детально розкаже про своє рішення.

"Я розумію, що це може бути несподіванкою для багатьох, але я вірю, що це рішення в найкращих інтересах нашої країни та нашої партії", – сказав він.

Як повідомляє ]]>CBS News]]>, Байден став першим чинним президентом з 1968 року, який відмовився від переобрання. Поки що невідомо, хто замінить його як основного кандидата від Демократичної партії. Однак Байден висловив свою підтримку віцепрезиденту Камалі Гарріс як можливому кандидатуру.

"Я хочу запропонувати свою повну підтримку та схвалення Камалі як кандидату від нашої партії цього року. Демократи – настав час об'єднатися та перемогти Трампа. Давайте зробимо це", – додав він.

Це рішення має значні політичні наслідки. Відмова від переобрання може змінити динаміку майбутніх виборів і вплинути на стратегію як Демократичної партії, так і їхніх опонентів.

Багато аналітиків очікують, що цей крок може відкрити двері для нових кандидатів та змінити політичний ландшафт країни.

У телефонній розмові з журналістами колишній президент Дональд Трамп описав Байдена як "найгіршого єдиного президента в історії нашої країни".

Водночас Трамп сказав, що вважає, що віцепрезидента Камалу Гарріс буде легше перемогти, ніж Байдена.

Читайте також:

Зеленський заявив про готовність до переговорів із Путіним: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк