23.07.2024, 20:24

Генштаб підтвердив ураження порома окупантів у російському порту "Кавказ": третій і останній

Оксана Мовчан | Всі новини автора
арпо

23 липня Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив інформацію про значні пошкодження порома окупантів у російському порту Кавказ, розташованому навпроти Керчі через Керченську протоку.

Згідно з ]]>повідомленням]]>, пошкодження було завдано завдяки успішній операції, здійсненій угрупованням сил і засобів Військово-морських сил ЗС України у співпраці з іншими підрозділами сил оборони, передає Час Пік.

Відомо, що ворожий пором "Славянин" зазнав серйозних ушкоджень під час атаки. Окупанти використовували цей пором для транспортування залізничних вагонів, автотранспорту і контейнерів з військовими цілями, що свідчить про його важливу роль у логістичних операціях агресора.

Цей пором був останнім з трьох залізничних поромів, які Росія мала в регіоні, що підкреслює значний стратегічний удар по військовій інфраструктурі противника.

Генштаб ЗС України повідомив, що продовжить знищення військової техніки та інфраструктури окупантів.

У дописі також були опубліковані фотографії, на яких видно вогонь та дим від пошкодженого судна, що додало ваги до повідомлення про успішність проведеної операції.

"Продовжуємо нищити ворога, його техніку й військову інфраструктуру. Далі буде..." , – додали в Генштабі, підтверджуючи намір і надалі завдавати удари по військових ресурсах агресора.

Як повідомлялось раніше, за словами губернатора Веніаміна Кондратьєва, БПЛА атакували поромне судно в порту "Кавказ". На місці працювали екстрені служби. Займання були локальними, без загрози розповсюдження вогню. Внаслідок удару є постраждалі та загиблий серед членів екіпажу.

Читайте також:

На Покровському напрямку українські військові збили російський Су-25 - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк