25.07.2024, 15:06

На території Румунії виявлено уламки російського безпілотника

прорлол

Сьогодні вночі, після нещодавньої серії атак Росії на Україну, на території Румунії були виявлені уламки російських безпілотників.

Про це, з посиланням на ]]>Digi24]]>, передає Час Пік.

Зокрема, румунські військові знайшли металеві частини, які, ймовірно, є компонентами безпілотників марки "Шахед".

Ці уламки були знайдені в районі Плауру, який розташований у дельті Дунаю, недалеко від містечка Тулча.

Інформацію про знайдені уламки підтвердила Лумініца Одобеску, очільниця Міністерства закордонних справ Румунії. Вона зазначила, що ці безпілотники, ймовірно, були використані в атаках на українську цивільну інфраструктуру.

Міністерка підкреслила, що ці дії Росії є частиною ширшої стратегії агресії і наносять шкоду не лише Україні, але й загрожують безпеці сусідніх країн.

"Виявлення уламків на території Румунії є ще одним доказом безвідповідальності і небезпеки, що походять від цих атак", - заявила Лумініца Одобеску.

Вона також підтвердила, що румунська влада вже поінформувала союзників і активно координує з ними подальші дії у зв'язку з цим інцидентом.

Румунія рішуче засуджує ці напади та закликала міжнародну спільноту до солідарності та відповідальності за безпеку у регіоні. Уряд Румунії продовжить моніторинг ситуації і вживає заходів для забезпечення безпеки на своїй території.

Читайте також:

Іспанія планує передати Україні ЗРК Hawk до вересня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк