26.07.2024, 22:51

Олімпійські ігри-2024 стартували у Парижі: церемонія відкриття вперше проведена на воді (фото, відео)

Марина Гончар | Всі новини автора
Церемонія відкриття Олімпійських ігор

У п'ятницю, 26 липня, у столиці Франції розпочалися XXXIII літні Олімпійські ігри. Цьогоріч церемонія відкриття вразила своїм новаторським підходом, адже вперше в історії вона відбулася не на стадіоні, а на воді – на річці Сена у Парижі.

Для реалізації цієї ідеї Міжнародний олімпійський комітет навіть змінив правила Олімпійської хартії, замінивши термін "олімпійський стадіон" на "місце церемонії відкриття", передає Час Пік.

Париж втретє прийме Олімпіаду, до цього змагання проходили в 1900 і 1924 роках.

Церемонія відкриття перетворила річку Сену на величезну арену, де трибунами для глядачів слугували набережні. Парад та живе шоу розтягнулися на 6 кілометрів вздовж річки. Для зручності глядачів було встановлено майже сотню гігантських екранів, а 85 човнів використовували для перевезення делегацій вздовж Сени.

​​​​​​​ ​​​​​​​

Загалом, цього року Україну на Олімпіаді представляють 140 спортсменів. Українську делегацію очолили тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук, які несли національний прапор під час церемонії.

Цьогорічна кількість українських спортсменів – найменша в історії участі України в Олімпійських іграх. Вони змагатимуться майже у всіх видах спорту, окрім ігрових, де здобути ліцензії не вдалося. Найкраще українці представлені у легкій атлетиці, де участь беруть 25 спортсменів.

Літні Олімпійські ігри у Парижі триватимуть з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Читайте також: Прорив греблі в Челябінській області: затоплено будинки, оголошено режим НС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк