27.07.2024, 19:23

"Інциденти в Самарі та Томіліно": три російські гелікоптери знищено пожежею

Оксана Мовчан | Всі новини автора
арпао

24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара, Росія, сталася пожежа, внаслідок якої було знищено військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8. Проте це не єдиний випадок пошкодження військової авіації на російській території за останній тиждень.

Про це повідомляє]]> Головне управління розвідки МО України]]>, передає Час Пік.

Цей інцидент викликав значне занепокоєння серед місцевих жителів, які були шоковані вибухом та полум'ям.

21 липня 2024 року в населеному пункті Томіліно під Москвою відбулася ще одна серйозна пожежа, в якій постраждали два гелікоптери. Ударний гелікоптер Мі-28 та багатоцільовий Ка-226 зазнали значного пошкодження на території російського "Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов".

Центр гелікоптеробудування Міль і Камов є одним з провідних авіаційних підприємств Росії, що спеціалізується на розробці, виробництві та ремонті вертольотів. У його структурі функціонують два конструкторських бюро, дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс та випробувальний центр. Знищені та пошкоджені вертольоти активно використовувалися російськими військовими у війні проти України.

Місцеві жителі Самари, Томіліно та сусідніх районів Підмосков'я були сильно збентежені вибухами та пожежами. Вони висловлюють занепокоєння щодо своєї безпеки та причин цих інцидентів.

Однак російська влада намагається приховати деталі та наслідки вибухів, не надаючи офіційних коментарів щодо причин виникнення пожеж.

Як повідомлялось раніше, в ніч проти 27 липня було "неспокійно" у Рязанській області. Місцеві жителі скаржилися на атаку дронів та повідомляли про потужні вибухи. Міноборони РФ, як завжди, заявило про успішну роботу ППО.

Читайте також:

Самоліквідація під Волгоградом: у мережі показали кадри катастрофи російського Су-34

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк