07.08.2024, 12:57

ЗСУ зайняли кілька селищ у Курській області: росіяни заявляють про атаку, Україна мовчить

Оксана Мовчан | Всі новини автора
пропрлло

Російські джерела повідомляють про просування українських військових у Курській області. Число постраждалих від бойових дій досягло 28 осіб. Постраждалі включають місцевих жителів Суджанського та Коренівського районів, а також працівників "швидкої допомоги".

Про це повідомляє телеканал "Дождь", передає Час Пік.

Губернатор Курської області Олексій Смирнов 7 серпня заявив, що регіон "героїчно протистоїть атакам" протягом доби. Він повідомив про переведення екстрених служб на посилений режим роботи та поповнення запасів донорської крові у медичних закладах. Також стало відомо, що в результаті атаки на машину швидкої допомоги біля міста Суджі загинули водій та фельдшер.

Російські пропагандистські канали стверджують, що українські військові зайняли кілька сіл, зокрема Миколаєво-Дар’їно, Дар’їно та Свердликове. Офіційного підтвердження цієї інформації немає. Вранці Міністерство оборони РФ заявило про знищення чотирьох безпілотників та збиття двох ракет над Курською областю. За повідомленнями, українські війська розгортають логістику на контрольованих територіях, підвозять пальне та боєприпаси.

Відкриті джерела вказують на присутність регулярних українських військ на глибину до 15 км із шириною фронту 10-11 км. За даними станом на вечір 6 серпня, ЗСУ знаходились у населених пунктах Любимівка, Обухівка, Покровське, Зелений Шлях, Товстий Луг, Нижній Клин, Товстий Луг, Ніколаєве-Дар’їне, Дар’їне, Свердликове, Лебедівка.

Телеграм-канал "Два майора" повідомляє, що зранку противник продовжив наступ на північ уздовж траси Суджа-Кореневе. За трохи більше ніж добу українські війська просунулись приблизно на 15 км, вводячи нові батальйони у прорив. Згідно з цим каналом, 22-га механізована бригада ЗСУ вже повністю увійшла на територію Курської області.

Інший російський телеграм-канал попереджає, що у разі захоплення міста Суджа українськими військовими, російська авіація зітре його з лиця землі. За їхніми даними, місто вже майже повністю евакуйоване.

Українська сторона поки не коментувала події у Курській області. Також у Кремлі досі не відреагували на можливий прорив державного кордону.

Читайте також:

Пролунали вибухи у російському Курчатові, де розташована Курська АЕС: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк