07.08.2024, 08:06

Пролунали вибухи у російському Курчатові, де розташована Курська АЕС: що відомо

Курская АЭС

У місті Курчатов Курської області РФ пролунали вибухи. Саме там розташована Курська атомна електростанція. Місцева влада традиційно заявляє про "успішну роботу ППО".

У місті Курчатов Курської області РФ пролунали вибухи. Екстрені служби Курської області перевели на посилений режим роботи. Лікарні поповнюють запас донорської крові, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Перші звуки вибухів пролунали близько 22:50. Місцеві Telegram-канали припускають, що, можливо, була атакована Курська АЕС. Мер Курчатова Ігор Корпунков заявив, що інформація про зупинення роботи Курської АЕС є неправдивою.

"Курська АЕС працює у штатному режимі, інформація про обстріл - фейкова", - заявив Корпунков.

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов наразі не коментував цю інформацію. Однак у Telegram він повідомив, що "протягом останньої доби регіон героїчно протистоїть атакам".

"Ще дві українські ракети збито силами ППО в Курській області...

У Курській області силами ППО збито 3 українські БПЛА літакового типу. Нагадую, наближатися до уламків та чіпати їх не можна, вони можуть завдати шкоди...", - написав Смирнов.

Тим часом у Міноборони РФ заявили, що за ніч ППО перехопила 11 БПЛА над Курською, Бєлгородською, Воронезькою та Ростовською областями.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк