08.08.2024, 12:14

"Обмежена за масштабом операція": військовий аналітик про те, що відбувається в Курській області РФ

Суджа, Курская область РФ

Події в Курській області, на сьогодні, – це обмежена за масштабом операція, прямим наслідком якої буде зниження стійкості російського угруповання, що нависає над Харковом.

Військовий та політичний аналітик Олексій Копитько зробив кілька висновків про останні події в Курській області, повідомляє Час Пік.

"Головний: рухи тіла в Курській області варто сприймати як частину оборони Харкова. Як воно буде завтра - побачимо, може, у сил добра вийде розвинути успіх до чогось більшого.

Але зараз – це обмежена за масштабом операція, прямим наслідком якої буде зниження стійкості російського угруповання, що атакує/нависає над Харковом.

Те, що росіяни накопичували для прориву в тил нашого куп'янського угруповання та згортання оборони по Осколу (у гіршому для нас випадку – по Дінцю), а також для можливого вклинювання між Харковом та Сумами, тепер буде розмотано та згорить на "курскому фронті".

Тобто як мінімум цим ця операція вже виправдана. Наскільки вона буде успішною – можуть оцінити лише ті, хто знає весь задум та реальні умови проведення", – написав Олексій Копитько у ]]>Facebook]]>.

За його словами, "після заяви Путіна щодо "провокації" та бравурної доповіді Герасимова" росіяни намагаються щосили переключити увагу з суті того, що відбувається в Курській області, на сюжет із пораненням кремлівського воєнкора Піддубного.

"Це вказує, що Кремль не наважився використати цю ситуацію для сублімації емоцій  та додаткової мобілізації підданих.

Отже, вони відчувають, що народ не так повірить у підступного українського агресора, як почне дивуватися, а як так вийшло? І можна заробити зворотний ефект...

Не треба бути пророком, щоб передбачити – Путін, напевно, спробує помститися. У властивій йому варварській манері. Думаю, перша ціль – Суми, друга – Харків. І Київ, хоча на ньому зганяти зло складніше...", - написав Копитько.

Аналітик висловив свою думку, навіщо потрібна була ця спецоперація у Курській області. Він зазначив, що навіть якщо все закінчиться організованим виходом через кілька днів, "це змінить розстановку на півночі й відтягне ресурси ворога".

"У росіян не вийде в додаток до тиску на Донеччині організувати провал оборони на Харьківщині. Це виграє нам час і збереже багато життів...

А якщо вдасться закріпитися та перетворити на чергову імпровізовану топку для росвійськ – взагалі шикарно...

Оскільки розвласть максимально замовчуватиме ситуацію й з розлюченістю буде підганяти військових, для усунення проблеми розкомандуванням можуть бути прийняті максимально ідіотські рішення, а росіяни заплатять колосальну ціну...", - написав аналітик.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк