08.08.2024, 16:21

Обстановка в Курській області: Жителі Суджі критикують евакуацію, а ЗСУ наближаються до АЕС

Третій день продовжується атака на Курську область РФ, яка вже отримала назву нової "Курської битви". Місцеві жителі Суджі, які залишили місто, висловлюють невдоволення діями адміністрації щодо так званої "евакуації". Тим часом ВСУ прорвали дві лінії оборони й наближаються до Курської АЕС.

За словами місцевих жителів, жодної організованої евакуації не було, а екстрені служби ігнорували їх звернення, повідомляє Час Пік.

Про це свідчать відео, які публікує ТГ-канал "Реальна війна | Україна | ​​Новини".

"Брешуть по телевізору! Брешуть, тварюки! Собі медалі вішають! Самі люди евакуюються!", - заявляють мешканці Суджі в інтерв'ю місцевим журналістам.

Проросійський журналіст Юрій Подоляка, який часто цитують курські пабліки, що ситуація в Суджі залишається критичною для російських збройних сил. За його словами, у місті зараз "повно солдатів ЗСУ", і він звинуватив російські ЗМІ у брехні, стверджуючи, що вони поширюють застарілі дані, вводячи в оману як москвичів, так і всю країну.

Подоляка визнав, що Суджу фактично втрачено для Росії, що становить серйозну загрозу з огляду на важливість міста як логістичного хаба. Він також зазначив, що українські сили продовжують розвивати успіх, просуваючись у бік північних населених пунктів, таких як Льгов. Попри уповільнення темпів настання ЗСУ, журналіст попереджає, що це може бути тимчасовим, оскільки основні резерви ЗСУ ще не вступили в бій.

Також у мережі, повідомляється, вже ведеться бій біля села Кромські Бики Курської області. "До Льгова 20 км, а там дорога і на Курчатів, де АЕС. До речі, у Льгові є колонія суворого режиму, де ніхто нікого не евакуював".

Крім того, за інформацією "Агентство", українські сили за 20 годин зуміли прорвати дві лінії оборони у Курській області, які Росія будувала протягом 2,5 років війни. На будівництво цих укріплень було витрачено близько $150 млн. На карті, опублікованій у російських Telegram-каналах, відображено територію, яка, за їхньою інформацією, вже знаходиться під контролем ЗСУ.

Читайте також: Пораненого в Курській області російського "воєнкора" Піддубного привезли до Москви: відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк