10.08.2024, 15:12

Білорусь відправляє техніку до кордону з Україною: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
варапоо

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко видав наказ про суттєве посилення військового угруповання на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках, що безпосередньо межують з Київською та Чернігівською областями України. 

Про це повідомляє ]]>пресслужба ]]>Лукашенка, передає Час Пік.

За інформацією, наданою пресслужбою Лукашенка, завдання на посилення військової присутності включає переміщення військових частин різних родів військ, зокрема сил спеціальних операцій, сухопутних військ та ракетних військ.

Особлива увага приділяється розгортанню реактивних систем залпового вогню "Полонез" та ракетних комплексів "Іскандер". Ці підрозділи отримали накази про здійснення маршів до нових позицій на кордоні з Україною.

"Головнокомандувач Збройних Сил Білорусі видав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському та Мозирському напрямках", – йдеться у заяві.

Раніше Лукашенко також звинуватив Україну в порушенні повітряного простору Білорусі, стверджуючи, що кілька безпілотників було збито білоруською протиповітряною обороною. За його словами, наразі триває пошук уламків цих безпілотників.

Зростаюче військове напруження на кордоні між Білоруссю та Україною викликає занепокоєння у міжнародній спільноти. Це рішення Лукашенка може свідчити про наміри подальшого посилення військового тиску на українські території, що може призвести до нових ускладнень у вже напружених відносинах між країнами.

Читайте також:

"Сміливий виклик на Бєлгородщині": українські військові зняли відео в селі Пороз РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк