10.08.2024, 17:10

У Курській області знищено сучасний ударний гелікоптер "Ка-52" 

Оксана Мовчан | Всі новини автора
авпарар

Сьогодні в Курській області Російської Федерації було знищено ударний вертоліт "Ка-52" (відомий як "Алігатор"), який належав російським окупантам. Цей інцидент став черговим ударом по російській військовій авіації та відбувся на фоні зростаючого напруження в регіоні.

Згідно з повідомленнями російських блогерів та воєнних кореспондентів, гелікоптер був знищений в результаті влучного пострілу з американського переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК), передає Час Пік.

Цей удар був нанесений прямо в лоб гелікоптера, що призвело до його негайного падіння. За попередніми даними, екіпаж гелікоптера, який зазвичай складається з двох пілотів, не вижив.

За попередньою інформацією, знищення гелікоптера стало результатом злагодженої роботи бійців однієї з пересувних груп протиповітряної оборони Збройних сил України. Вони продемонстрували високу майстерність і влучність, що дозволило ефективно знищити цей сучасний ударний гелікоптер.

Це не перший випадок знищення російської авіатехніки в Курській області за останній тиждень. Раніше тут були збиті вертольоти "Ка-52" та "Мі-8" за допомогою дронів-камікадзе, що підкреслює загострення бойових дій і підвищений ризик для російської авіації в цьому регіоні.

Цей інцидент також вказує на зростаючу активність українських сил на території Росії, а також на серйозні виклики, з якими стикається російська армія. Втрати такої складної та дорогої техніки, як "Ка-52", є болючим ударом для російських військових, які продовжують нести значні втрати на різних фронтах.

Читайте також:

У Криму морський дрон "Magura V5" знищив швидкісний катер "Тунєц" російських окупантів - ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк