11.08.2024, 08:18

Нічний удар по Курську, почалася пожежа в багатоповерховому будинку: у мережі з'явилися кадри

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч на 11 серпня у російському місті Курську прогриміли вибухи, що викликали масштабну пожежу у багатоповерховому житловому будинку. Відео наслідків атаки вже поширилися у місцевих Telegram-каналах, де видно, як вогонь охопив верхні поверхи будівлі.

За словами очевидців, у місті пролунало не менше семи вибухів, передає Час Пік.

Влада регіону, включаючи виконувача обов'язків губернатора Курської області Олексія Смирнова, підтвердила активну роботу протиповітряної оборони (ППО). Російські пабліки стверджують, що атака була проведена з використанням ракет ATACMS та Vampire, проте це поки що не підтверджено.

Смирнов зазначив, що на місці події негайно розпочали роботу всі екстрені служби, які намагаються ліквідувати наслідки пожежі та надати допомогу постраждалим. Точна кількість поранених наразі невідома.

Одна з ракет, за повідомленнями, потрапила на дах багатоквартирного будинку, спричинивши серйозні пошкодження фасаду, балконів та вікон. На подвір'ї будинку лежать уламки, а також обвуглені автомобілі, що підтверджує значні збитки.

Повітряна тривога в Курську продовжується, і ситуація залишається напруженою.

Кремль применшує масштаби подій у Курській області

Згідно з даними Інституту вивчення війни (ISW), Кремль, ймовірно, вирішив не оголошувати воєнний стан, а обмежився контртерористичною операцією, щоб уникнути паніки та негативної реакції всередині країни. Російська влада, як повідомляється, не готова вживати радикальніших заходів у відповідь на ситуацію, що склалася.

Джерело, близьке до комітету з оборони Ради Федерації РФ, повідомило, що адміністрація президента Росії рекомендувала депутатам і сенаторам не коментувати події в Курській області або обмежуватися короткими заявами, спираючись виключно на офіційні повідомлення. Російські військові блогери, своєю чергою, критикують Кремль за небажання оголосити воєнний стан та перехід на військові рейки.

Аналітики ISW зазначають, що призначення Олександра Бортнікова керівником контртерористичної операції може знизити ефективність відповіді Росії на українські операції, а складна система управління ФСБ може уповільнити ухвалення рішень. Проте, російські сили посилюють оборону в Курській області, направляючи туди додаткових призовників і більш боєздатний персонал із прифронтових районів України.

Читайте також: Безпілотники атакували Воронезьку область РФ: у мережі показали відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: