11.08.2024, 16:15

"Маразм міцніє": Росія вимагає від ООН засудити "терористичні акти" України в Курській області

Марина Гончар | Всі новини автора
москалькова

11 серпня уповноважена з прав людини в Російській Федерації, Тетяна Москалькова, виступила з офіційною заявою щодо подій, які відбуваються в Курській області. Вона повідомила про направлення звернення до верховного комісара ООН з прав людини.

У зверненні вона закликала міжнародну спільноту засудити дії України, які, за її словами, є "варварськими актами тероризму" на території Курської області, передає Час Пік.

Звернення Москалькової стало відповіддю на активізацію бойових дій у прикордонних районах Курської області, що тривають вже шосту добу. 6 серпня російська сторона оголосила про нібито прорив українських військ через кордон і з того часу бойові дії не припиняються. У зв'язку з цим Росія оголосила режим контртерористичної операції в трьох прикордонних з Україною областях.

У своїй заяві Москалькова висловила сподівання, що інформація про події в Курській області буде врахована у майбутній доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, яка готується до публікації у вересні. Вона також звернула увагу на необхідність вжиття міжнародних заходів для запобігання подальшим порушенням прав людини в регіоні.

"Направила звернення верховному комісару ООН з прав людини з вимогою засудити тероризм з боку України та вжити заходів щодо недопущення грубого масового порушення прав людини. Сподіваюся, що наша інформація також буде відображена у доповіді УВКПЛ ООН про порушення прав людини, яка, як нам стало відомо, готується до виходу у вересні", — йдеться у заяві. 

Російська сторона стверджує, що атаки українських сил мають цілеспрямований характер і є частиною більш широкої стратегії тиску на Росію. Москалькова зазначила, що подібні дії України є неприпустимими та вимагають рішучої відповіді з боку міжнародної спільноти. Вона закликала ООН не лише засудити "терористичні акти", але й вжити конкретних заходів для їхнього запобігання в майбутньому.

Читайте також: Нічний удар по Курську, почалася пожежа в багатоповерховому будинку: у мережі з'явилися кадри

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк