12.08.2024, 08:05

Росіяни розпочали будівництво фортифікаційних споруд біля Курської АЕС: супутникові знімки

Курская АЭС

Росіяни почали будувати укріплення на південь від Курчатова, де розташована Курська АЕС. Це підтверджують супутникові знімки компанії Planet Labs.

Росія будує нові оборонні лінії поблизу Курської АЕС, повідомляє Час Пік із посиланням на ]]>ВВС]]>.

Укріплення розташовані приблизно за 15 кілометрів від Курської атомної електростанції вздовж автодороги 38К-010 "Крим" – Іванине.

Зазначається, що супутникові знімки території поблизу Курської АЕС, зроблені 10 серпня, а також за кілька днів раніше, не збігаються. На фото видно нові траншеї неподалік АЕС.

укрепления возле Курской АЭС / Planet Labs укрепления возле Курской АЭС / Planet Labs укрепления возле Курской АЭС / Planet Labs укрепления возле Курской АЭС / Planet Labs  

Росіяни почали спішно зводити фортифікаційні споруди поблизу станції на тлі чуток, які ширяться в РФ, про бажання України "взяти під контроль Курську АЕС та обміняти її на Запорізьку АЕС".

Telegram-канал "7х7 - Горизонтальная Россия" ]]>пише]]>, що мер Курчатова Ігор Корпунков повідомив про "напружену обстановку" у місті та боях, які йдуть за кілька десятків кілометрів від кордону Курчатова.

"Воєнкор Юрій Котенок написав, що українські військові планують дійти до АЕС у Курчатові та обміняти її на Запорізьку АЕС. Про це також говорять мешканці Курчатова та співробітники АЕС.

"Оперативний персонал готовий. Тобто, якщо таки зайдуть на територію, діючі блоки одразу зупинять. Це один з можливих варіантів", - пояснило джерело "7х7", знайоме з ситуацією.

За його словами, якщо доведеться зупинити роботу станції, то електроенергія надходитиме мешканцям з головного резервного фонду. Наразі, як стверджує джерело, АЕС охороняють військові, а будівництво АЕС-2 призупинили до середини серпня", - йдеться у повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк