12.08.2024, 16:24

У Росії назвали кількість населених пунктів, які ЗСУ взяли під контроль у Курській області

Віктор Білий | Всі новини автора

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов на оперативній нараді з президентом РФ Володимиром Путіним повідомив про складну обстановку в регіоні.

За його словами, Збройні сили України (ЗСУ) контролюють 28 населених пунктів на території області, повідомляє Час Пік.

Смирнов заявив, що глибина проникнення українських сил становить 12 кілометрів, а ширина – 40 кілометрів. У порушених населених пунктах мешкає близько 2 тисяч осіб, доля яких залишається невідомою.

Смирнов відзначив збільшення кількості ракетних обстрілів та атак безпілотників. Він також повідомив про евакуацію 121 тисячі жителів області.

Смірнов наголосив на складності визначення точного місцеперебування українських військових через відсутність чіткої лінії фронту. За його словами, волонтери намагаються евакуювати мирних жителів, але двоє волонтерів зникли безвісти.

У відповідь на доповідь Смирнова президент Путін заявив, що головним завданням є витіснення противника із території РФ та забезпечення надійного захисту кордону. Він також зазначив, що Київ своїми діями намагається покращити свої переговорні позиції.

ЗСУ опублікували кадри переміщення у північно-східній частині міста Суджа (51.213374, 35.307553). На схід Суджі продовжуються бої в районі Мартинівки.

Читайте також: Росіяни розпочали будівництво фортифікаційних споруд біля Курської АЕС: супутникові знімки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк