15.08.2024, 12:57

У Курській області понад 100 солдатів РФ здалась у полон - фото, відео

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ажпдаджпдо

14 серпня у Курській області Російської Федерації понад 100 російських солдатів вирішили здатися в полон після того, як їх покинули командири.

Цей факт був висвітлений у повідомленні проєкту "Хочу жить" на платформі ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

За словами представників проєкту, важко очікувати від солдатів ефективних бойових дій, коли їхніми командирами є люди, які лише дбають про свої власні інтереси, нехтуючи життями підлеглих.

Окрім того, на флангах, де розташовані кадировські підрозділи, панує атмосфера зради та страху, адже ці сили готові покинути своїх товаришів, аби самим уникнути полону.

Інформація про масову здачу в полон російських солдатів також вказує на посилення тиску українських сил оборони на цій ділянці фронту. Як зазначають в "Хочу жить", спішне просування українських військових частин у Курській області стало можливим завдяки безглуздим діям російського генерала Олександра Лапіна. Саме Лапін був відповідальним за провал у Харківській області в 2022 році, коли українські війська провели успішну контрнаступальну операцію і деокупували цей регіон. Тепер він відповідає за оборону Курська, що, схоже, знову зазнає катастрофічного провалу.

Проєкт "Хочу жить" також опублікував відеоматеріал, на якому видно, як російські солдати, що здалися, лежать на землі, що підкреслює масштаби цього інциденту та глибину кризи, яка охопила російські війська на цій ділянці фронту.

Здача в полон такої великої кількості військових свідчить про деморалізацію в лавах російської армії та про критичні проблеми в керівництві. Цей інцидент підкреслює провал стратегії російського командування в регіоні, що відкриває нові можливості для подальшого просування українських сил.

Читайте також:

Ще в одному районі Курської області РФ оголошено екстрену евакуацію жителів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк