18.08.2024, 08:52

У Ростовській області після атаки безпілотників спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
проролоп

У ніч на 18 серпня в Ростовській області Росії пролунали потужні вибухи, які призвели до масштабної пожежі на нафтобазі.

Спочатку місцеві жителі повідомляли про атаку безпілотників, а згодом офіційні джерела підтвердили цей інцидент, передає Час Пік.

Губернатор Ростовської області Васілій Голубєв прокоментував ситуацію, спочатку запевняючи громадськість про успішну роботу російської протиповітряної оборони.

Він зазначив, що близько першої години ночі в західній частині області були чутні вибухи, і що сили ПВО нібито успішно відбили атаку безпілотників. Проте подальші події показали, що ситуація була набагато серйознішою, ніж спочатку повідомлялося.

Приблизно о 6-й годині ранку Голубєв знову звернувся до громадськості, повідомивши, що на південному сході Ростовської області сталася ще одна атака дронів. Цього разу робота ПВО виявилася недостатньо ефективною, і в результаті атаки спалахнула велика пожежа на території промислових складів у місті Пролетарськ.

За словами Голубєва, пожежа сталася через падіння уламків, які спричинили загоряння дизельного пального. До гасіння залучили численні підрозділи пожежників, які намагаються впоратися з вогнем.

У мережі вже з'явилися кадри, які демонструють масштаби катастрофи. На відео видно густий стовп чорного диму, що піднімається над містом Пролетарськ, та язики полум’я, які охопили нафтобазу. Ці зображення стали черговим свідченням того, що робота російської ПВО була не настільки успішною, як про це заявляли офіційні джерела.

Поки що не надходили повідомлення про постраждалих, хоча рятувальні служби продовжують працювати на місці події, намагаючись взяти ситуацію під контроль.

Читайте також:

У Курській області понад 100 строковиків РФ здалися в полон ЗСУ, рятуючись від "кадировців", - аналітик

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк