17.08.2024, 15:12

У Курській області понад 100 строковиків РФ здалися в полон ЗСУ, рятуючись від "кадировців", - аналітик

Віктор Білий | Всі новини автора

Британський військовий аналітик Майкл Кларк повідомив, що понад 100 російських строковиків, які служать у 488-му мотострілецькому полку, здалися в полон українським військам після того, як зіткнулися з українським підрозділом і були змушені втекти, щоб уникнути нападу "кадировців".

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Sky News, передає Час Пік.

За словами Кларка, російські солдати, переважно призовники у віці 18-19 років, мали зупинити наступ ЗСУ. Однак, зіткнувшись із силами ЗСУ, що настають. Під час втечі їх атакувала чеченська армія, що діє на боці Росії, яка була спрямована на зупинку втечі.

Згідно з аналітичними даними, під час цього хаосу рота солдатів, перебуваючи під вогнем "кадировців", повернулася до українських позицій і здалася в полон. Кларк підкреслив, що ця масова здача в полон сталася внаслідок паніки та страху серед молодих призовників, які не могли впоратися із ситуацією.

Водночас Майкл Кларк зазначив, що хоча захоплення кількох сотень російських солдатів було значним успіхом для України.

Зазначимо, що в ході свого великого наступу в Курській області, який розпочався 6 серпня, Сили оборони України взяли в полон велику кількість російських військових, у тому числі "строковиків". Йдеться про сотні військовослужбовців ЗС РФ. Вперше з початку повномасштабної війни Москва ініціювала переговори з Києвом щодо обміну військовополоненими.

Читайте також: Зміцнення позицій та нові операції: Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті та в Курській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк