19.08.2024, 11:28

У Башкортостані прогримів вибух на Стерлітамакському нафтохімічному заводі: є постраждалі

Взрыв на Стерлитамакском нефтехимическом заводе в Башкортостане

У російському місті Стерлітамак (Республіка Башкортостан, РФ) пролунав вибух на трубопроводі нафтохімічного заводу. Розпочалася масштабна пожежа. Є інформація про постраждалих.

У російському місті Стерлітамак вранці 19 серпня стався вибух. Як повідомляє адміністрація міста, НП сталася на трубопроводі нафтохімічного заводу, передає Час Пік.

"19 серпня об 11:26 в районі Уфімського тракту, 4 стався вибух на продуктопроводі СНХЗ. За попередньою інформацією, є 3 постраждалих", - повідомила адміністрація міста в Telegram.

У МНС РФ повідомили, що пожежні "гасять факельне горіння. На повітряній лінії газопроводу відбулася розгерметизація з подальшим горінням зрідженого газу".

Російські Telegram-канали, з посиланням на мерію міста, повідомляють, що під час вибуху постраждало троє робітників підприємства, які проводили роботи з продування трубопроводу. За інформацією Telegram-каналу Mash, двоє постраждалих перебувають у тяжкому стані, ще в одного - травми середньої тяжкості. У МНС РФ повідомили, що інформація щодо постраждалих уточнюється.

На місці події працюють усі екстрені служби міста.

Довідково: Стерлітамакський нафтохімічний завод - підприємство, що спеціалізується на випуску багатопрофільної продукції малотоннажної хімії. Виробляє фенольні антиоксиданти, бутадієн-стирольні та ізопренові каучуки загального та спеціального призначення, авіаційний бензин, затверджувачі для епоксидних смол та інших нафтохімічних продуктів. Продукція заводу застосовується у нафтопереробній, харчовій, медичній, косметичній промисловості, а також у виробництві пластмас та гумотехнічних виробів.

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк