21.08.2024, 08:59

Пожежу на нафтобазі в Ростовській області, що почалася після атаки БПЛА, не можуть загасити вже три доби

Пожар на нефтебазе в Ростовской области

У Ростовській області вже три дні не можуть загасити пожежу на складі з дизельним паливом, яка розпочалася після атаки українського безпілотника. У зв'язку зі складністю пожежі на нафтобазі, на території Пролетарського району запроваджено режим НС.

Пожежа на нафтобазі "ФГКУ комбінат "Кавказ" в районі Пролетарська Ростовської області РФ, яка розпочалася після удару дронами ГУР МОУ, триває вже три доби. Площа займання становить понад 10 тис. квадратних метрів. Пожежа продовжує розростатися, є ймовірність повного виходу нафтобази з ладу, повідомляє Час Пік із посиланням на росЗМІ.

Як повідомляють російські Telegram-канали, на території нафтобази продовжують вибухати цистерни з паливом.Telegram-канал "Baza" пише, що горять вже 22 цистерни з паливом з 74, ймовірно, горітимуть ще кілька днів.

Російські ЗМІ повідомляють, що на місці працюють близько 600 рятувальників та 150 одиниць техніки, крім того, до гасіння вогню залучено два пожежні потяги та три літаки Іл-76 МНС. Локалізувати пожежу досі не вдалося.

Пожежа на нафтобазі в Пролетарську спалахнула вранці 18 серпня. Як заявив губернатор області Василь Голубєв, причиною стало падіння уламків збитого дрона. За його даними, до лікарні звернулося понад 40 пожежників, 18 з них було госпіталізовано, в реанімації перебуває п'ятеро.

Місцеві жителі незадоволені тим, що "по телевізору" не розповідають правду про "катастрофу". Розповідь мешканки Пролетарська, де горить нафтобаза, ]]>опублікував ]]>Telegram-канал "Это Ростов новости":

"Про те, як на нас наплювати. За три доби пожежі лише один раз сказали по радіо, та й то коротко, по телевізору взагалі тиша. Хоча в нас тут катастрофа. Повідомили, що надіслали літаки для гасіння, але я так жодного не побачила...

Росспоживнагляд відзвітував, що у нас все нормально, чисте та свіже повітря, все дивно... По факту дихаємо гаром і збираємо гуманітарну допомогу для пожежників, які намагаються нас врятувати!"

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк