01.09.2024, 08:45

Після атаки БПЛА у Московській та Тверській областях зафіксовано пожежі на двох ГРЕС та ГРС

атака БПЛА

Російська влада заявила про масовану атаку БПЛА на кілька областей РФ. Серед атакованих опинилися Московська та Тверська області, де пролунали вибухи на Каширській ГРЕС, Конаківській ГРЕС та газосховищі.

У ніч проти 1 вересня БПЛА атакували одразу 10 російських областей. Влада заявляє про "успішну роботу" ППО, відсутність руйнувань та постраждалих. Проте, місцеві жителі та російські Telegram-канали публікують відео, які говорять про інше, повідомляє Час Пік.

Як повідомив губернатор Тверської області, над регіоном було збито 5 БПЛА. У Конаково очевидці чули кілька сильних вибухів в районі місцевої ГРЕС, а потім побачили дим. Місцева влада заявила, що безпілотники намагалися атакувати електростанцію, на місці працюють оперативні служби, інформація про наслідки уточнюється.

Як повідомляють російські Telegram-канали, у Тверській області атаковано ГРЕС та газорозподільну мережу (ГРС) "Конаково", що знаходиться за кілька кілометрів від неї, яка є технологічною частиною магістрального газопроводу "КДМО-Конаково".

Крім того, голова міського округу Кашира заявив, що вночі три безпілотники намагалися атакувати територію Каширської ГРЕС.

"Жертв і руйнувань немає, пожежі не було. Електроенергія справно подається абонентам. На місці працюють оперативні служби", - повідомив чиновник. Незважаючи на бадьорі заяви влади, кадри очевидців свідчать про інше.

Тим часом, у Міноборони РФ заявили про збиття 158 БПЛА над різними областями: над територією Курської області - 46 БПЛА, Брянської - 34, Воронезької - 28, Бєлгородської - 14, Рязанської - 8, Московської - 9, Калужської - 5, Липецької - 4, Тульської - 3, Тамбовської - 2, Смоленської - 2, Орловської - 1, Тверської - 1, Іванівської - 1.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк