03.09.2024, 10:10

Путіна в Монголії зустріла кіннота, вбрана в костюми часів Чингісхана

Віктор Білий | Всі новини автора

2 вересня президент Росії Володимир Путін прибув до центру Улан-Батора, де його зустріла кіннота, вбрана в костюми часів Чингісхана.

Офіційна зустріч із президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом відбулася у традиційному монгольському стилі, у спеціально підготовленій юрті всередині Державного палацу.

Після церемонії зустрічі Путін та Хурелсух розпочали переговори у вузькому складі, обговорюючи двосторонні питання. Путін прибув до Монголії на запрошення президента країни, зробленого під час зустрічі в Пекіні восени 2023 року.

Проте візит російського лідера викликав міжнародне засудження. Монголія ратифікувала Римський статут і цим підпадає під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС), який видав ордер на арешт Путіна за його передбачувану відповідальність за воєнні злочини, у тому числі незаконну депортацію дітей з України до Росії після початку повномасштабного вторгнення.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий заявив, що Монголія, не заарештувавши Путін за ордером МКС, завдала удару по системі міжнародного кримінального права.

"Монголія дозволила обвинуваченому злочинцеві Путіну уникнути правосуддя, тим самим розділивши відповідальність за його воєнні злочини. Ми працюватимемо з партнерами над тим, щоб це мало наслідки для Улан-Батора", - зазначив Тихий.

Це рішення Монголії привернуло увагу і критику міжнародної спільноти, наголошуючи на складності застосування міжнародного права в контексті політичних реалій.

Читайте також: Безпілотники атакували військовий аеродром Мігалова у Тверській області: очевидці публікують кадри

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк